Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Scottish caramel chocolate shortbread

Λιγους μηνες πριν,οταν πηγα στην Αγγλια, το ματι μου "επιασε" ενα απιστευτο γλυκο στο μαγαζι της θειας μου. Δεν μπορουσα να αντισταθω με τιποτα. Ηταν πραγματικα νοστιμο! Πρεπει να το δοκιασετε και εσεις ! Εδω ειναι η συνταγη του....

Few months before,when I went to England, it caught my eye an amazing sweet at my aunt's shop.I couldn't resist at all. It was really tasty !You should try it too ! Ηere is the recipe of it.....

Ingredients
115 gr  butter
175 gr plain flour
55 g/2  golden caster sugar

Συστατικα
115 γρ. βουτυρο
175 γρ. απλο αλευρι
55 γρ. χρυση ζαχαρη αχνη

Filling & Topping
175 g/6 oz butter
115 g/4 oz golden caster sugar
3 tbsp golden syrup
400 g/14 oz canned condensed milk
200 g/7 oz plain chocolate(broken into pieces)

Γεμιση & Επικαλυψη
175 γρ. βουτυρο
115 γρ χρυση ζαχαρη αχνη
3 κοθτ. της σουπας χρυσο σιροπι
400 γρ. συμπυκνωμενο γαλα
200 γρ. απλης σοκολατας(σπασμενη σε κομματακια)




Method-Διαδικασια
1)Grease and line the bottom .Place the butter, flour and sugar in a food processor and process until it starts to bind together.Press into the pan.Bake in a preheated oven,180 C for 20-35 minutes or until golden.


1)Γλασαρετε και σχηματιστε το κατω μερος. Βαλτε το βουτυρο,αλευρι και ζαχαρη σε μπλεντερ και αναμιξτε μεχρι να αρχιζει να δενει μαζι.Πιεστε στο τηγανι. ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο, για 180 C για 20-35 λεπτα ή μεχρι να γινει χρυσο.


2)Meanwhile, make the caramel.Place the butter,sugar,syrupand condensed milk in a heavy-based saucepan.Heat gently until the sugar has melted.Reduce the heat and simmer for 6-8 minutes, stirring, until very thick. Pour over the shortbread and chill in the refrigerator for 2 hours, or until firm.
2)Εντωμεταξυ, φτιαξτε την καραμελα. Τοποθετειστε το βουτυρο,την ζαχαρη,το σιροπι και το συμπυκνωμενο γαλα σε μια κατσαρολα. Ζεστανετε μεχρι η ζαχαρη να λιωσει .Μειωστε την θερμοτητα για 6-8 λεπτα, ανακατευοντας μεχρι να γινει παχυ.

3)Melt the chocolate and allow to cool a little, then spread over the caramel. Chill in the refrigerator for 2 hours..Cut the shortbread into 12 pieces using a sharp knife and serve.



3)Λιωστε την σοκολατα και αφηστε το να κρυωσει για πολυ λιγο, επειτα απλωστε την καραμελα.Κρυωστε τα στην καταψυξη για 2 ωρες.Κοψτε την ζυμη-κουλουρι σε 12 κομματακια χρησιμοποιωντας αιχμηρο μαχαιρι και σερβιρετε.

Χαρειτε αυτο το τελειο γλυκο και διασκεδαστε φτιαχνοντας το ! :) A.
Enjoy this amazing sweet and have fun making it ! :) A.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου