Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

ΚΑΦΕΣ : ΚΑΛΟΣ Η ΚΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ??

Ο καφες ειναι στην καθημερινοτητα μας. Αλλοι ξεκινούν την μερα τους πινοντας καφε ή απολαμβάνουν μία κουπα ενω τα λενε με τους φίλους τους. Εχετε ποτε σκεφτει εαν κάνει καλο ή κακό στην υγεια σας? Υπάρχουν και προτερήματα και μειονεκτήματα. Παμε να τα δουμε! 



Πλεονεκτήματα / Advantages :

Καταρχην 1-2 ποτηρια καφε την μερα ειναι ευεργητικα για την υγεια μας. Κάποιες απο τις ερευνες που έχουν γίνει μας δείχνουν :
- έρευνα του Harvard σε 122.000 γυναικες έδειξε οτι εκεινες που πίνουν καφέ έχουν μικρότερα ποσοστα κινδύνου για καρκίνο του μαστού. 
-Σε 30ετή έρευνα σε άντρες εδειξε οτι εχουν μικρότερη πιθανότητα να πάθουν parkinson. 
-Μειώνει 25% τις πιθανότητες για καρκίνο του παχέος εντέρου.
-Μειώνει 25% τα συμπτώματα άσθματος.
-Μειώνει 45% την δημιουργία πετρών στην χολή και τα νεφρά.  
Τέλος ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικά όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Μας δίνει ενέργεια και μας βοηθάει να συγκεντρωνόμαστε. 



Μειονεκτήματα / Disadvantages : 

Αρνητική επίδραση στον οργανισμό μας έχει όταν πίνουμε απο 3 ποτήρια και πάνω την ημέρα.Τα περισσότερα αρνητικά ειναι συνδεδεμένα με την καφεϊνη. Η υπερκατανάλωση αυξάνει τον κίνδυνο οστεοπόρωσης και καρδιακών προσβολών. Την αρτηριακή πίεση και ταχυκαρδίες καθως προκαλεί αϋπνία και πονοκεφάλους. Ασχημα αποτελέσματα έχει στην πέψη μας και δημιουργει πόνους στο στομάχι. Δινουμε την ποσότητα καφείνης στους καφέδες αλλα και στο τσάι και στα αναψυκτικά  τύπου cola. 

Διπλός espresso : 45-100 mg 
Φίλτρου : 60-120 mg
Στιγμιαίος : 100-150 mg 
Ντεκαφεϊνέ / decaf  : 1-5 mg 
Τσάι / tea  : 40 mg 
Cola : 38-45 mg 



Επομένως το αν ειναι καλος ή κακος για την υγεία μας το καθορίζει η ποσότητα που πίνουμε και εξαρτάται απο τον οργανισμό μας!! 
Tip : Προτιμήστε ντεκαφεϊνέ γιατι δεν περιέχει καφεϊνη αλλά ειναι το ίδιο πλούσιος σε αντιοξειδωτικά όσο και ο κανονικός καφές. 


BYEEEEEEEEEEEEE GIRLS!!! M !! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου